Versoepelde BTW-regels zorgsector- corona

Tweetal aanpassingen ministerie van Financiën


Vanwege het coronavirus wordt in de zorgsector momenteel veelvuldig personeel in- en uitgeleend. Ook worden medische hulpmiddelen met regelmaat kosteloos geleverd. Om de BTW-regels hierbij geen beperking te laten zijn, heeft het ministerie van Financiën een tweetal aanpassingen gedaan.

  • Terugwerkende kracht
    De goedkeuringen van het ministerie gelden met terugwerkende kracht tot 16 maart 2020 en blijven van kracht tot 16 juni 2020.
  • In- en uitlenen zorgpersoneel
    Het uitlenen van zorgpersoneel is onder voorwaarden vrijgesteld van BTW. Vereist is wel dat de zorginstelling of -inrichting vrijgesteld is van BTW. Verder geldt dat alleen de bruto loonkosten in rekening worden gebracht, plus een kostenvergoeding van maximaal 5%. Met de uitleen van personeel mag ook geen winst worden beoogd of gemaakt.

LET OP!

De maatregel heeft geen invloed op de aftrek van voorbelasting van de uitlener. Dit betekent bijvoorbeeld dat een uitlener die normaal gesproken voor de BTW belaste prestaties levert en daardoor de inkoop-BTW kan aftrekken, dit kan blijven doen.

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.