Versoepeling belastinguitstel en verlenging steunmaatregelen verwacht

https://www.accountancyvanmorgen.nl/wp-content/uploads/sites/2/2019/10/Ministeries-Den-Haag-390x225.jpg

De verschillende steunmaatregelen voor ondernemers worden waarschijnlijk met minimaal drie maanden verlengd, tot en met september. Bedrijven met een opgelopen belastingschuld vanwege verleend uitstel van belastingbetaling kunnen bovendien een versoepeling van de voorwaarden verwachten. Dat meldt het FD op basis van een rondgang in Den Haag.

Steunmaatregelen verlengd

Ingewijden melden dat het demissionaire kabinet vermoedelijk aanstaande vrijdag besluit om de bestaande steunmaatregelen zoals NOW, TVL en Tozo te verlengen. Afhankelijk van de ontwikkeling van de pandemie houdt het kabinet ook de optie open om de noodsteun dit najaar nog verder te verlengen tot eind 2021.

https://www.accountancyvanmorgen.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/11/Corona-geld-shutterstock_1715825305-300x214.jpg

Uitstel van belastingbetaling versoepeld

Bedrijven met een belastingschuld hoeven daarnaast niet in oktober te beginnen met aflossen, maar waarschijnlijk pas ergens medio 2022. Bovendien wil het kabinet de terugbetalingstermijn oprekken van drie naar vier of vijf jaar. Eind februari hadden kleine zelfstandigen en bedrijven zo’n €16 miljard aan belastingschuld opgebouwd nadat zij uitstel hadden gekregen voor het afdragen van btw, inkomstenbelasting en loonheffing.

Over de details van het verlengde steunpakket onderhandelt het kabinet momenteel nog met werkgevers en vakbonden. Een herstelplan voor de economie is aan een volgend kabinet.

Bron: accountancyvanmorgen.nl

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.