ZA P&O Services Nieuwsflits

30 juni 2021 is schriftelijk gezien de laatste schooldag van 2020/2021. Nog een aantal (her)examens, in te halen lesuren en/of stage uren maar de meeste leerlingen beginnen te dagdromen over de zomervakantie.

 Een reden voor u om te controleren of uw administratie up-to-date is voordat het dagdromen overgaat in een daadwerkelijke vakantie. 

Subsidie Praktijkleren 2020/ 2021:

Binnenkort is het namelijk weer mogelijk om te starten met de aanvraag van de subsidie “Praktijkleren”. 

Wanneer u het afgelopen jaar medewerkers in dienst had/hebt die in aanmerking komen voor deze subsidie, verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@zasalaris.nl.

Wij zullen u dan nader informeren betreffende de voorwaarden en de formulieren welke wij nodig hebben voor de aanvraag. 

Dit betreft alleen de Subsidie Praktijkleren via de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student BBL opleidingen (BOL opleidingen komen niet in aanmerking).

 Daarnaast is het mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor de subsidieregeling van het SBB Stagefonds bij het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

De aanvraagprocedure is werkgevergericht en betreft een procedure welke ingewikkeld is om door derden te laten uitvoeren. Dit doordat de mailing etc. alleen wordt gecommuniceerd met de werkgever. Daarnaast komen er vragen in voor welke alleen door de werkgever kunnen worden beantwoord. Wij raden dan ook aan om de subsidie Stagefonds via het SBB zelf af te handelen.

Extra informatie:

Vervallen verlofdagen

Let op: De wettelijke verlofdagen, welke uw werknemers op 1 januari 2020 gekregen hebben, zijn komen te vervallen per 1 juli 2021. De kans is groot dat medewerkers het afgelopen jaar (in verband met de beperkte reismogelijkheden) de vakantiedagen niet hebben opgemaakt of hebben opgespaard.

Houdt dus goed bij welke uren komen te vervallen en welke uren langer opgenomen mogen worden.

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.