Ruim helft bedrijven moet nog vaststelling NOW aanvragen

Meer dan de helft van de bedrijven die vanwege corona loonsteun hebben aangevraagd tussen mei en maart vorig jaar, moet nog een ‘vaststelling’ aanvragen. Demissionair minister Wouter Koolmees van SocialeZaken drukt bedrijven op het hart de komende weken wel zo’n vaststelling aan te vragen, waarmee het subsidiebedrag wordt vastgesteld waar ze daadwerkelijk recht op hadden.

https://www.taxlive.nl/media/4131/gettyimages-1215480359-1.jpg

 Als ondernemers de deadline niet halen, zet uitvoerder UWV de subsidie voor de betreffende periode op nul. Dat betekent dat die bedrijven hun voorschotten moeten terugbetalen.

 Het gaat om loonsubsidie NOW die bedrijven vorig jaar tijdens de eerste ronde kregen. Deze ondernemers hebben die subsidie via voorschotten ontvangen. Afhankelijk van onder meer de daadwerkelijke omzetdalingin die periode kan de subsidie hoger of lager uitvallen dan verwacht. Een bedrijf moet dan geld terugbetalen, of krijgt juist een bedrag extra. Waar ondernemers eerst tot 31 maart hadden, is die deadline verschoven naar 31 oktober. Een verdere verschuivingvan de deadline ziet Koolmees niet zitten.

 Inmiddels hebben de beroepsorganisatie voor accountants (NBA) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een oplossing gevonden voor enkele complexe problemen waar accountants soms tegenaan lopenbij de controle van de NOW.

 Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.