Extra compensatie voor mkb’ers met hoger energieverbruik

Kleine en middelgrote bedrijven met een relatief hoog energieverbruik krijgen extra compensatie voor de stijgende energierekening, als gevolg van de hoge gasprijs. Voor de aanpassing wordt 125 miljoen euro vrijgemaakt, binnen het budget van het huidige maatregelenpakket.

Op verzoek van de Tweede Kamer past het demissionaire kabinet de vorige maand aangekondigde compensatieregeling aan, door nog iets te wijzigen aan de manier waarop de energiebelasting wordt verlaagd. Voor huishoudens met een gemiddeld energieverbruik moet die aanpassing niet uitmaken. Hun tegemoetkoming blijft vrijwel gelijk.

De energieprijzen rijzen de laatste tijd de pan uit, met als gevolg dat veel Nederlanders met betalingsproblemen te maken kunnen krijgen. Daarom had het kabinet maatregelen aangekondigd om de verwachte hogere kosten voor mensen te beperken.

In de Tweede Kamer gingen evenwel stemmen op de regeling nog iets aan te passen, zodat een groter deel van de lastenverlichting terecht zou komen bij mkb-bedrijven met een hoger energieverbruik. Aan die oproep wordt nu gehoor gegeven.

Bron: ANP

 

 

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.