Model herzieningsverzoek box 3 vanaf 2017 beschikbaar

Naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad over de box 3-heffing 2017 en 2018 is er een vrij te downloaden model herzieningsverzoek gemaakt waarmee belastingplichtigen een herziening kunnen aanvragen van de vermogensrendementsheffing sinds 2017. De Hoge Raad besloot dat de Belastingdienst deze heffing niet mag berekenen met een fictief rendement.

Naar aanleiding van het arrest heeft het consumentenprogramma Kassa onlangs aandacht besteed aan de omstreden spaartaks. Op dit moment geldt de uitspraak nog alleen voor mensen die bezwaar hebben gemaakt over de aangifte van 2017 en 2018, maar die zou volgens Jurgen de Vries, voorzitter van de Bond voor Belastingbetalers, voor iedereen moeten gelden die te veel rendementsheffing heeft betaald.

Sociaal advocaat Anneke Wezel heeft het model gemaakt waarmee iemand zowel een bezwaar kan maken als een verzoek tot herziening kan aanvragen. Mocht de Belastingdienst dat verzoek naast zich neerleggen dan zou de belastingplichtige tot slot kunnen besluiten om een klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman. Het model is te downloaden op de website van Kassa.

De Bond voor Belastingbetalers adviseert overigens om eerst de reactie van het ministerie op de uitspraak van de Hoge Raad af te wachten. Mocht zij niet besluiten om de vermogensrendementsheffing voortaan te berekenen op basis van het werkelijke rendement, dan adviseert zij om vooral bezwaar te maken bij de eerstvolgende aangifte.
Bron: Kassa

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.