Thuiswerken kost inmiddels zo’n 3 euro per dag

Vorig jaar adviseerde het Nibud nog een richtbedrag van 2 euro per dag als thuiswerkvergoeding. Maar doordat elektriciteit en verwarming veel duurder zijn geworden, kost thuiswerken een werknemer inmiddels zo’n 3 euro per dag. 

Beeld Thuiswerken kost inmiddels zo'n 3 euro per dag

Dat is althans de inschatting van directeur Arjan Vliegenthart aldus Nu.nl. Eens per jaar maakt het instituut een exacte berekening. De maximale onbelaste thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag voldoet inmiddels in ieder geval niet meer om de kosten te dekken.

Reiskostenvergoeding

Nu er veel meer wordt thuisgewerkt, besparen werkgevers niet alleen op schoonmaakkosten en elektriciteit, maar ook op reiskostenvergoedingen. Wanneer er echter wel naar het werk wordt gegaan, zijn de kosten voor brandstof wel gelijk veel hoger. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland raden werkgevers en werknemers aan om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Alternatieve vormen van vervoer kunnen een oplossing zijn aldus de werkgeversorganisaties. De vakbonden CNV en FNV roepen de werkgevers echter de reiskostenvergoeding van werknemers zo snel mogelijk te verhogen.

Thuiswerkbeleid niet aangepast

Verschillende grote bedrijven passen hun thuiswerkbeleid nog niet aan vanwege de hoge brandstofprijzen zo meldt Nieuws.nl. Medewerkers van onder meer Achmea, KPN en ING werken al het grootste deel van de tijd thuis vanwege de coronamaatregelen. Als deze volgende week worden losgelaten, blijft dat ook nog zo en gaan veel bedrijven over op hybride werken.

Bron: hrpraktijk.nl

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.