Een goede zorgadministrateur is onmisbaar binnen zorgorganisaties

De zorgadministratie is nog een relatief onbekende functie binnen de (financieel) administratieve wereld, maar de functie heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Een goede zorgadministrateur is onmisbaar geworden binnen een zorgorganisatie: van administreren en registeren tot signaleren en analyseren.

De rol van zorgadministrateur binnen zorgorganisaties heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Enkele jaren geleden kon een medewerker bijvoorbeeld vanuit de frontoffice doorgroeien naar medewerker zorgadministratie. Echter, door de privatisering van de zorg, moeten zorgorganisaties nu commercieel gaan denken. Dit zorgt ervoor dat, in combinatie met de jaarlijks veranderde wet- en regelgeving rondom de zorgadministratie, de complexiteit en diversiteit in vormen van bekostiging toe nemen. Dit vraagt veel van de kennis en ontwikkeling van een zorgadministrateur.

Optimalisatie van het proces

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het analyseren en optimaliseren van processen. Binnen de afdeling zorgadministratie van Adcase pakken wij het berichtenverkeer op voor diverse zorgorganisaties. Daarbij signaleren wij binnen een organisatie bijvoorbeeld dat het proces van registratie niet altijd goed wordt uitgevoerd, wat zorgt tot onnodige uitval. Door ons brede pakket aan diensten kunnen wij op zo’n moment één van onze medewerkers functioneel beheer (Ons®) mee laten kijken in het proces en de inrichting. Zo zorgen wij voor een optimalisatie van het proces, waardoor zowel de registratie als het proces van declareren makkelijker uitvoerbaar worden. Wij hebben de kennis in huis en nemen dit proces dan ook graag voor jouw organisatie uit handen, zodat jij je kunt blijven richten op het primaire proces!

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.