Hulp nodig bij de Corona Audit voor medewerkers verpleeghuizen?

Adcase kan ondersteuning bieden!

Het coronavirus heeft grote invloed op het leven en werken in een verpleeghuis. Maar welke maatregelen zijn van toepassing op verpleeghuiszorg en hoe kan je hier het beste mee om gaan? Hiervoor is de CoronaWegwijzer voor verpleeghuizen ontwikkeld, om in beeld te brengen of de organisatie werkt volgens de coronarichtlijnen. Door middel van de ontwikkelde Corona Audit kan vervolgens gecheckt worden of de inhoud en voorwaarden voor goede coronazorg geregeld zijn.

De Corona Audit is een hulpmiddel dat met name bedoeld is voor afdelingen, teams en medewerkers van verpleeghuizen die direct zorg verlenen aan een groep bewoners. Op basis van acht thema’s van het kwaliteitskader gericht op coronazorg, wordt er een check gedaan of de inhoud en voorwaarden voor goede coronazorg geregeld zijn. Op deze manier krijg je inzicht in bijvoorbeeld het effect van het coronabeleid op persoonsgerichte zorg, welzijn, veiligheid of op leren en verbeteren van de zorg.

Hoe werkt de Corona audit?

Bij het bewaken van de kwaliteit wordt vaak gebruik gemaakt van een audit. Hierbij kan gekozen worden voor intern geregelde audits, audits door een externe partij of een combinatie hiervan. Bij het goed uitvoeren van de Corona Audit wordt aangeraden om in ieder geval vier stappen te volgen: voorbereiding, uitvoering, verbeteracties opvolgen en bewaken en bijstellen. Op deze manier zorg je voor goede coronazorg in een verpleeghuis.

Hulp nodig bij de Corona audit?

De Corona Audit is nieuw en daarom nog niet zo bekend bij de meeste verpleeghuizen. Adcase kan hier ondersteuning in bieden. Onze ervaren professionals helpen u graag bij het uitvoeren van de Corona Audit!

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.