Ons® in een veranderende wereld

Binnen de huidige geopolitieke situatie kunnen enkele vragen ontstaan: Hoe houdt Nedap de applicatie veilig? Hoe toegankelijk blijven de dossiers van onze cliënten in een dreigende situatie? En wat kunnen we zelf als organisatie doen om de dossiers bereikbaar te houden?

Een belangrijke preventiemaatregel die Nedap heeft genomen om de continuïteit te kunnen garanderen, is redundantie. Redundantie betekent dat bepaalde onderdelen meerdere keren aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel uitvalt.

Om alle mogelijke verstoringen die vallen in de categorie ‘natuurlijke rampen’ (storm, overstroming, stroomuitval, brand, etc.) te kunnen opvangen, is de dienstverlening van Nedap ondergebracht in vier verschillende datacenters van twee volledig gescheiden organisaties in Nederland.

Maatregelen die je zelf kunt treffen

Het blijft echter een dienstverlening die via het web wordt aangeboden en daarmee (bijvoorbeeld) afhankelijk is van een werkende internetverbinding. De klanten van Nedap Healthcare zijn daarmee ook afhankelijk van hun eigen telecomproviders en internet providers voor de dienstverlening. Het is verstandig om als klant goed te inventariseren welke maatregelen je zelf kunt treffen om Ons® bereikbaar en beschikbaar te houden voor de medewerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het dubbel uitvoeren van eigen internetverbindingen (bekabeld of SIM-kaarten van meerdere telecomproviders).

Tijdelijk offline werken met mobiele apps

De mobiele apps van Ons® bieden in veel gevallen de mogelijkheden om (tijdelijk) ook offline te kunnen werken. De rapportages die op de mobiele devices worden opgeslagen, worden dan op een later moment – als er weer een internetverbinding is – gesynchroniseerd.

Bovenstaande is een eenvoudige en beknopte samenvatting; de volledige informatie die vanuit Nedap verstrekt wordt, kun je hier vinden bij de onderdelen ‘Beveiliging’ en ‘Bedrijfscontinuïteit’.

Bron: Nedap

Heb je vragen over deze blog?

Heb je vragen over deze blog of ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.